- COLUMN -
Blind  - Erik Jan Harmens

Blind

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Afgelopen nacht ging het over Danny Blind.

Danny Blind is commissaris bij voetbalclub Ajax geworden. Op de vraag hoe hij vindt dat algemeen directeur Edwin van der Sar zich de laatste tijd heeft geuit in de media, antwoordde hij: "Ik vind daar wel iets van, maar dit is niet het moment om er iets over te zeggen".

Stel je voor, dacht ik, dat ik Pieter van der Wielen zou vragen: 'Hé Pieter, hoe vind je dat ik het de laatste tijd doe als gastschrijver bij het radioprogramma Nooit meer slapen?' en dat hij zou antwoorden: "Ik vind daar wel iets van, Erik Jan, maar dit is niet het moment om er iets over te zeggen." Alsof je wordt doorkliefd met een machete.

Ik heb een onbetekenende en toch dierbare herinnering aan Danny Blind. Ik stond een keer in De Bijenkorf een te duur kledingstuk te passen. Het stond me enig, maar ik kocht het niet, want te duur, iets wat ik al wist voor ik het hokje was ingegaan, kortom: ik had tijd verkwist die ik nooit meer terug zou krijgen. Gordijntje open, stond ik oog in oog met de man die toen nog de bondcoach was van het Nederlands Elftal. Danny Blind lag nogal onder vuur vanwege de resultaten, die ook best kut waren, maar nog altijd niet genoeg reden om publiekelijk gelyncht te worden.

Hij was met vrouw en dochter, vermoedde ik. Ze schaterden, hadden tranen in de ogen van het lachen. Wat zo grappig was weet ik natuurlijk niet. Terwijl ik mijn cashmieren truitje niet netjes kreeg opgevouwen en toen maar in de vorm van een aangereden beest langs de provinciale weg bovenop de stapel kwakte, dacht ik: als je zo wordt uitgekotst en dan melig als een puber door De Bijenkorf gaat lopen gieren, heb je er een fan bij. Ik vond daar iets van en nu is het moment om er iets over te zeggen.

 

Lees en luister hier alle dagsluitingen van Erik Jan Harmens terug.

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...