- BERICHT -
Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival  - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival

Erik Jan Harmens zal op Brainwash Festival te Amsterdam een van de performers zijn bij het programma-onderdeel 'This Book Will Change Your Life!', een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam bij Kapitein Zeppos. Hij deelt op zaterdag 28 oktober het podium met Jan Postma en Hannah van Binsbergen.

In verwarrende tijden zoeken wij mensen graag naar duiding in de woorden van anderen. Niet voor niets staan zelfhulpboeken al jaren bovenaan de lijsten van bestverkochte boeken. Er zijn adviesboeken over vier uur durende werkweken, leren leven met schaamte, vrienden maken en patronen doorbreken. Maar kan literatuur ook een vorm van zelfhulp bieden?

Erik Jan Harmens vertelt over de romans of dichtbundels die hem hielpen in tijden van verwarring. Welke verhalen of gedichten hebben kleine of grote inzichten in het leven gegeven? Door welk boek begreep hij de wereld beter? En welke van deze boeken zou iedereen op zijn nachtkastje moeten hebben liggen?

Een programma over zelfhulpboeken dus, maar dan de literatuureditie. Verwacht geen Nooit meer te druk, geen The Life Changing Magic of Not Giving a F*CK, of Omarm je imperfecties. Verwacht in plaats daarvan Bukowski, Lispector, Kellendonk of Bervoets. Dit is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Een aanvangstijd volgt.

Foto: © An-Sofie Kesteleyn

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...