- BERICHT -
Erik Jan Harmens te gast bij VPRO Boeken  - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens te gast bij VPRO Boeken

Kijkbuistip: Aanstaande zondag 26 februari gaat Erik Jan in gesprek met Carolina Lo Galbo over zijn nieuwe boek Pauwl, dat vanaf vandaag in de winkels ligt. Zet je tv om 11.20 uur aan op NPO1 en leun achterover voor een kersverse aflevering van VPRO Boeken.

Pauwl is een liefdevol portret van de 34-jarige Paul, die autisme heeft. Iedereen spreekt zijn naam verkeerd uit (‘Pauwl’). Hij woont in gezinsvervangend tehuis De Driemaster en gaat elk eerste weekend van de maand naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met zijn baardagaam Wilfred. Hij werkt bij de plantsoenendienst en is stiekem verliefd op de veel jongere Carol. 

Op een ochtend is Wilfred zoek, moet Paul naar de wc maar ontbreekt de rust en de tijd ervoor, en in het stadhuis, waar Paul van het toilet gebruik mag maken omdat hij niet op de Dixi wil, zijn de bordjes van de dames- en heren-wc omgedraaid. Het is de opmaat naar onverdraaglijke verwarring. Wat die ochtend om 05.30 uur begon als een gewone, kalme dag, verandert in een kleine nachtmerrie.

Erik Jan deelt de uitzending met Bregje Bleeker, die vertelt over haar roman Eva.

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...