- BERICHT -
Erik Jan leest Ilja in De Nieuwe Liefde  - Erik Jan Harmens

Erik Jan leest Ilja in De Nieuwe Liefde

Zondag 11 december is er iets moois in De Nieuwe Liefde in Amsterdam: een middag rondom het werk van Ilja Leonard Pfeijffer, een van de favoriete dichters van Femke Halsema. Zij, Ellen ten Damme, Katja Schuurman, Zihni Özdil en ook Erik Jan lezen voor en vertellen over Ilja's werk.

Femke Halsema is een hartstochtelijk lezer. Onlangs stopte ze met twitteren omdat ze wel weer eens tijd wilde hebben voor het lezen van dikke boeken. Maar ook: van poëzie. Na haar jaren in de Tweede Kamer, waarover ze het boek Pluche schreef, werkt Halsema vooral als auteur en programmamaker, en ze is onder andere geïnteresseerd in de verschijningsvorm van populaire cultuur in films en literatuur.

De dichter die Halsema kiest is Ilja Leonard Pfeijffer – een van de spraakmakendste Nederlandse dichters van dit moment. Van zijn debuutbundel Van de vierkante man tot zijn verzamelbundel De man van vele manieren: Pfeijffers kolkende stem is luid en duidelijk hoorbaar. In 2016 werd zijn poëzie dubbel bekroond, met de de VSB Poëzieprijs én de Jan Campertprijs. Pfeijffer, ook romanschrijver en wekelijks columnist voor de NRC, fietste in 2008 naar Genua en bleef daar wonen.

Femke Halsema vertelt deze middag over haar keuze voor Pfeijffers werk en leest zijn poëzie; Ellen ten Damme zingt liedteksten die Pfeijffer schreef voor haar album Alles draait; Katja Schuurman - een goede vriendin van Pfeijffer - en Zihni Özdil lezen hun favoriete gedicht voor; Erik Jan Harmens vertelt over de dichtbundel Duetten, waarvoor hij samen met Pfeijffer door Nederland tourde.

Voorafgaand aan het programma kan er geluncht worden in de Serre; een Poëzieproeverij die past bij de dichter van die dag. Bestel uw kaarten hier.

Kaarten voor Femke Halsema kiest ... zijn hier te koop.


Femke Halsema kiest de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer | Zondag 11 december | 16.00 uur | De Nieuwe Liefde | Da Costakade 102, Amsterdam | Toegang €15 (CJP, studenten- of stadspas €12,50), incl. pauzedrankje

Foto: Keke Keukelaar

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...