- BERICHT -
Nieuwe Types Festival met Erik Jan Harmens  - Erik Jan Harmens

Nieuwe Types Festival met Erik Jan Harmens

Op vrijdag 24 juni rijd je een literair rondje door de Arnhemse binnenstad tijdens het festival Nieuwe Types. Erik Jan treedt daar samen met Alex Boogers en Juliet Gagnon op in boekhandel Het Colofon.

Alex Boogers opent het festival om 19.00 uur in Showroom met een lezing over de staat van het verhaal. Boogers schreef in januari het schotschrift De lezer is niet dood, een prikkelend pamflet waarmee hij zich richt op jonge lezers en stof deed opwaaien rondom leesbevordering. Zijn nieuwste roman Alleen met de goden ontving de Boekhandelsprijs 2016 en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Na afloop van de lezing reikt Wintertuin voor de tweede keer de Nieuwe Types Afstudeerprijs voor het beste eindwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding uit, gekozen door een onafhankelijke jury bestaande uit o.a. Arjan Peters, Willem Bongers Dek en Willem Sjoerd van Vliet. De winnaar wordt beloond met een geldbedrag gesponsord door het CB, een publicatie op de website van literair tijdschrift De Gids en een optreden op het Wintertuinfestial 2016.

Vanaf 20.30u waaien we in drie rondes uit naar 5 locaties in de binnenstad: kies je eigen route en stel je eigen programma samen. Na afloop, vanaf 23.00u, is er een afterparty in Stella by Starlight. De locaties die meedoen zijn Boekhandel Ongerijmd, De Arnhemse Kinderboekwinkel, Bibliotheek Rozet , Showroom en Het Colofon.

Meer info over het event en de kaartverkoop vind je op nieuwetypes.nl. Kaarten voor de avond zijn bij Het Colofon te koop.


Nieuwe Types | vrijdag 24 juni | Boekhandel Het Colofon | Bakkerstraat 56, Arnhem | Ronde 1: 20.30u, ronde 2: 21.30u, ronde 3: 22.30u | € 10,- (CJP, student, bibliotheekpas) € 7,50)

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...