geheel eens

Ik moest weer eens een test invullen over mijn autisme. Gelukkig was het geen quiz, want dan ben ik zo bang om foute antwoorden te geven dat ik alleen nog maar foute antwoorden ga geven. Soms ga ik dan maar het tegenovergestelde antwoorden van wat ik aanvankelijk wilde antwoorden, maar dan blijken dát weer de foute antwoorden te zijn.

Maar dit was dus een test en steeds moest ik op stellingen reageren met of ik het er geheel mee eens was, enigszins mee eens, enigszins mee oneens of geheel oneens. Een van de stellingen was: “Mijn aandacht wordt vaak getrokken door nummerborden van auto’s.”

Geheel eens, antwoordde ik, wat zoveel fijner is dan enigszins eens, omdat enigszins eens vaag is, zich ergens in dat diffuse midden ophoudt, terwijl ik juist van de heldere uitersten houd.

Een tijd geleden ontdekte ik dat veel vrachtwagens andere nummerborden hebben dan de opleggers die ze voorttrekken. Toen ik het eenmaal zag, kon ik het niet meer niét zien. Zo slordig vond ik het, zo onachtzaam van al die chauffeurs, dat het ze blijkbaar geen moer interesseert of kentekenplaten wel of niet met elkaar matchen. Tot ik erachter kwam dat álle opleggers (en aanhangwagens, mits zwaarder dan 750 kilo) een eigen kentekenplaat hebben. Dat álle vrachtwagens dus andere nummerborden hebben dan de opleggers die ze voorttrekken.

Nu weet ik dat. En toch ga ik bij elke trekker-oplegger die ik tegenkom checken of de nummerborden inderdaad van elkaar verschillen. Nooit kan ik het niét doen. Vandaar mijn antwoord: geheel eens.

Vorige
Vorige

lege plek

Volgende
Volgende

losloopgebied