piepjes
Ik heb drie apparaten in huis die piepen als het werk gedaan is waarvoor ze zijn gemaakt. Eén piepje zou voldoende moeten zijn, maar de wasmachine stoot maar liefst drie lange schelle pieptonen uit als hij klaar is met draaien. Die gaan bij mij door merg en been: de eerste lange schelle pieptoon, de tweede lange schelle pieptoon en ook de derde. Het ergste is dat ze ook nog eens acht keer herhaald worden. Dat wekt mijn toorn, want wat hebben die in totaal zeventwintig piepjes voor nut? Vergaat de fakkin wereld als ik de fakkin was niet meteen uit de fakkin trommel haal?!
Als ik ‘m uitzet stopt het piepen, maar vaak ben ik net in gesprek of op de wc of lig ik in bad. Dan hoor ik ook de afwasmachine herhaaldelijk piepen: minder vaak dan de wasmachine, slechts vijf keer, maar deze piepjes zijn langgerekter. Diepe gaten slaan ze in mijn incasseringsvermogen, dat als pulled pork uiteenvalt, er blijft niets over.
Als de oven klaar is, piept hij harder dan de twee voorgaande apparaten. Daarbij komt dat deze piepjes niet stoppen, maar oneindig lang doorgaan. Uit, uit, lijkt hij te brullen, zet mij uit, zet mij uit, maar dat kun je me toch ook gewoon op een normale manier vragen? En dat kun je me toch ook gewoon één keer vragen?
Dit zijn alleen nog maar de apparaten die piepen als het werk gedaan is waarvoor ze zijn gemaakt. Er zijn ook nog andere apparaten, die geluid maken om een andere reden. Mijn telefoon, als iemand belt, appt, sms't of als ik ergens aan herinnerd moet worden. De rookmelder, tot nu toe altijd vals alarm. Of de bel, als iemand voor de deur staat, wat ik háát.